ingin ketahui barangan yg di jual sila lawati ke kedai online tersebut yaaa... Milik kakak saye..;) jgn lupa taooo!! singgah2x laaa... klik di sini!

Friday, September 11, 2009

I'm deciding not to break my fasting at Segamat because I'm really not in the mood. Feel so dizzy n tired, it is because I just came back from ACC107 class 10 minutes ago. This is our second time class for today maybe accounting really makes me sick! I mean, I hate it. It's suck!. I need to build many accounts, calculate the balance c/d n b/d, build a balance "shit" aka sheet actually. hahaha..
Erm, I'm checking my ms account just now, and I got this from my friend, Izzati. It's damn touching..I'm missing you mother. =)

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya.​.​.​.​.​.​.​.​

Tapi kalau Mak sudah tiada..........

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......


I just got back from library a few minutes ago.
I'm doing my ACC107 assignment with my others classmates.
Hahaha, so impress..boys are much more than us. Suddenly, someone said something about playing snooker..I don't remember who was that. Either Amir or Nana. But then Nana was asking me if I want to follow her break our fasting at Segamat again + playing snooker after that. And I just said "I don't know. Let me think it first". But I wish I could play it somewhere because I never play or go there. I mean the place that we can play it. And of course I don't worried about Terawih because I'm still in ABC mood since last Saturday.ngegege~~So, should I go?

xoxo, Masturah Abd

Monday, September 7, 2009

Break fasting at SegarAmat.

Last saturday,
My classmates and I plus Aaie went to Segamat for breaking our fast. Its almost 6pm I guess when the bus leave Uitm. Ceh! act, we decided to go by 2 cars. One for the girls, and the other one for the boys. But, all the car already rented by other people. Ok, when we reached at the Billion, (a supermarket that not really super ok!. It's much much more suck than Econsave in Banting). Then as quick as we can, we searching for the stall. Its quite far act. But Im not so tired because of ABC!. theee~~ Then, we ordered foods and drinks, waiting for the azan and melahap. I ate Nasi Goreng Daging+Jus Apple. The jus is damn delicous, but the nasi is just ok. ps:- Doa by Abul Oppa. =))

After that, we went to upwell to have some fun. Meaning, lets go karaoke! (I don't know which one is the right spelling of it, either upwell or upwheel). huhu.What ever!
Plus, we also played some machine games. The things that boys really like. And know what, I just realise why most of boy students skip their classes or school. It just because, this stupid place really attracted them to come again and again. So, I think it's not the right place for them to go act. But for the older one like us, it's not a problem ok. We already 18. ngegege~~. I played "kill the president" but only at the first round because I run off tokens. =((. And after that, we changed our place to Nirwana, it's not quite far and more huge and 'fresh' than Upwell, the karaoke box also much more comfortable I guess. I sang nothing which is mean I just listening to my other classmates karaoke-ing, and I just keep watching the guys 'racing' motorcycles. Acap, really did it like a 'rempit'. hahaha. (the nerdy Acap turned into "Acap the player"). hikssss. After 5 minutes, I feel damn bored, and then, companies by Daus, we went to McD and ate Sundaes. Owh Gosh! I love Ice Cream..nyum nyum! At, 10 something, we reached at Uitm safely. The others keep lepak-ing at uptown until 2am, but I already back to my room because of my "naughty stomach". =)) hahaha.
ps:- I wish to put some pics here, but the Internet is so slow la kawan. Sorry. no pics to view.

xoxo, Masturah Abd

Wednesday, August 26, 2009

Another update.

There is so many things happen in this few days. Owh, before I forget, Happy Fasting to all muslims around the world especially to Malaysian, more details..especially to Uitm Segamat students, more details..especially CS110 part 1 students(1st intake), more details..especially csd1s5 students, more details..especially to Unni Jehan and all my girls fullstop

Ok. Lets start our 'essay' with CTU120 a.k.a Agama Islam class. Next week, would be my group turn to do the Q&A. But, during the end of the class on last Monday, Ust.Arsyadi said he want us including other groups to search a History a.k.a Sirah Nabi that happen during Fasting month. My group will present about 'Perang Badar' which is in my opinion it is not as difficult as I though. So, thanks Ust.Arsyadi because gave us such a easy task. *both thumbs up*

Next, CSC118, teaches by En.Malik! still young and already married! *in his dreams, he got 2 children. One boy named as Ali and a girl named Liyana Jasmay.hahaha*. LOL. OK! back to reality,last Monday,we had our 2 hours class as usual + we got quiz to sit for on that day. Uurrgg! I feel so terrible when I think about the answers that I have wrote down. I'd make some mistakes at the last question and I don't really think that my other answers are correct! Owh, God..I'd do my best, as best as I can. *I guess..teheee*

CSC128. Arrgghh! another killing subject. But I think this is the more dangerous one. ACC still can't challenge this subject. why I say like that? This is because if you got FAIL for ACC, you still can say "Good Bye ACC, see you in heaven..I don't have to 'face' you anymore". But it really opposite with CSC128, "Owh God, why I'm still in this fucking hell with the innocent juniors taking this killing subject. Please! let me get out from here". You need to repeat 128 again and again until you pass it. *I wanna cry.sob3*. But actually for me, until today, I still can face this subject very well. So, mother..hopefully you didn't feel any worried or sympathy towards me because I know, I can do it! Btw, I had 128's quiz this morning. I mean yesterday morning which that mean, Tuesday morning. The questions were a bit confusing, I asked Ms.Azrina how to do it, and she told me some clues. Actually, she didn't! hiiiiii..maybe the miracle suddenly came and I answered the first page very well but on the other page, I'd make many mistakes there, and it really wtf, I can't think properly for the correct asnwers because I damn confius that time.

Hahaha, this one! I really love this subject. BEL!.*suddenly remember the bell ringing loudly after recess* I love mama (our lect). I love the way she teaches us. I love the way she treat us like her own children. I love to call her mama. :)) I really love BEL because it make me so comfortable to be myself. I love to hear so much stupid jokes from the guys, and crazy laughing from the girls. It makes our relationship between each other become more closer from day to day.*peace* During BEL today, we had our first test at 4.15pm. Title given is "benefits of sports to university students", and we need to do an essay. For the first 15 minutes, I lost my focus and I can't think correctly because my phone was ringing! Aaie was on the line. She called me three times but I am so scared to pick up my phone during the test, I am scared if mama heard my voice whispering on the phone like an idiot hahaha..Ermm, I feel sorry to Aaie because I know there is something important she wish to ask. But she can't. :( what else?? owh yeah, I'd done my essay as good as I can, even though at the beginning I just blank + blurr. Hopefully, I'll get B or if there is my luck, I want A!!. *o_0*

ps:- My first day fasting in Segamat is quite ok. I went to the Bazar with Aaie and Nana at 6pm and what we had bought? Just RM1's Durian Belanda Juice for me, White Asam boy Juice for Nana, and Aaie bought a coke at dining room. During breaking fasting, I ate Nasi Ayam on the first day, Nasi+lauk ayam on the second day, Keuw Teow Soup on the third day and my latest menu just now is Nasi+lauk ayam+burgerdil. *I realised that, I ate so much ayamS here!hehehe* 2 days more for being home. I can't wait my 'first' fasting day with mum,dad, and siblings. :))
Ok. thats all for today. I had wrote alot I guess. Don't missing me! I'm away for a test and assignment.

xoxo, Masturah Abd

Monday, August 17, 2009

Pekan Segamat.

I went to Segamat last week. I mean last Thursday.
with Nana, Ekin (the driver), Jehan unni, and Fayu the 'semangat' girl.
start our journey at 3.30pm something and reached back to uitm at 6 something.
Sorry mum and dad, I didn't told you guys before.

Tuesday, August 11, 2009

Sorry xbleh nak tulis pepanjang..
Nak cepat sangat nie..dah lambat, nk gi tido seyh..
Nie pown terpaksa on9 di bilik study yang ntah pape bau die..
pelik lorrhh..pening pale ku.
Ok! Start citer..
Mase ari sabtu lepas dak CS( comp science) ade gathering day..
Pendekkan citer nie gambar ahli kumpulan aku..
(Warga kampung kening bersambung) hahaha..
Tue yang keningnye laen macam tue..hikssss..




And ada lagi yang lain-lain 2..but xsempat nak ambik gambar..
(hahaha..sebenarnye malas nak upload bebyk)
After group kiteowg abis wat performance,
Bosan2 2 tangkap gambar ngan Abul lak..:))

Mereka kata aku adek kak Iza..hahaha
Sama ke?? Hiksss..adela kowt..
X abis2 aku kena ngan abg senior..waaaa~~

kak Iza n "Iza" jr. haha

ok! dengan YDP group aku..Azfar!! wajib nie..

Ade gak yang kate kiteowg sama..
muke aku kire mmg familiar kat sane..blueh!!
(kire cam femes la gak)
sila jangan gelak!

with Nana sengal. :))

kami sakit jiwa..classmates saya nie!

Nie ayu ckit.hihihi

Before aku lupa..
ade entry yang aku kate kiteowg tangkap gambar kelas..
Nie beberapa gambar yang kiteowg tangkap pkai camare murah masing2..
(Ayah sila simpati ngan adek coz my phone gambar xcantik juga)

Teringat zaman kegemilangan menjadi pengawas.

with my girls without the boys.

mereka lagi..(x abis2).


xoxo, Masturah Abd

Friday, August 7, 2009

Sesi Bergambar.

Pagi tadi, lepas saje kelas acc 107, kiteowang pegi DST coz nak ambik gambar kelas..
Bincang punya bincang ambik jela set combo gambar formal and candid..
Sama je cam kelas laen gak, but cun sikit coz aku ade. hahaha..
gilew perasan.. :))
Gambarnya belum siap agi..
Mau upload gambar yg kiteowg tangkap pkai kamera murah..
tenet plak yg cemburu buta, jeles xnk bagi aku guna lelama..
So, line sangatlah xkuat sekarang nie..

xoxo, Masturah Abd

Saturday, August 1, 2009

Bila Larut Pagi.

Bila tanganku mula mengeluarkan "seni"nya,
Habis hancur gambarku dibuatnya.

saja nak test photoshop.

Monday, July 27, 2009


Ini merupakan babak kedua tentang kisah PTPTN aku kelmarin.
Setelah hampir 5 minit aku dan Aaie membuat muka "O", akhirnya kami tersedar dari lamunan lebih-lebih lagi apabila gerak geri kami rupa-rupanya sedang di perhatikan oleh encik pensyarah sambil tersenyum kambing. Owh tidak! aku berharap agar rupa aku ketika itu adalah seperti Taylor Swift atau Selena Gomez di mana aku rasa Taylor mempunyai mata kucing yang cantik, juga Selena dengan senyuman "cute"nya itu. Ahh!, pedulikan saja!. Bukannya senyuman beliau boleh menyelesaikan kekusutan yang sedang kami alami ini. Lalu dengan sepantas kaki kami yang boleh kami langkahkan, kami keluar dari DST sambil mengomel kecil. Banyak persoalan yang aku fikirkan terutamanya kenapa cop Guru Penolong Kanan tidak sah sedangkan suatu ketika dahulu Ayah pernah berkata, Penolong Kanan juga adalah jawatan dari kelas A. Tapi malangnya kuasa Penolong Kanan tidaklah sekuat mana. (harap En. kamarudin tidak bersedih dengan keteranganku ini dan mengambilnya sebagai kata-kata semangat supaya bekerja lebih keras lagi selepas ini). Ok, tanpa di sedari kami sudah berada betul-betul di hadapan CC Zamrud yang pada pemikiran aku skrin PCnya yang berbentuk tv LCD itu sangat tidak cantik dan besar amat. Mungkin ada makna tersirat di sebaliknya dimana pengguna yang rabun seperti aku tidak perlu duduk terlalu rapat dengan skrin yang sudah terang lagi jelas boleh di lihat dari kejauhan dan kelajuan internetnya yang sangat memberangsangkan dimana apabila anda sedang membancuh Milo, pasti sempat di habiskan dengan "feeling" yang cukup dalam.

Dengan berbaki tenaga yang tinggal, pintu CC itu di tolak rakus oleh Aaie sambil matanya meliar memandang setiap ceruk bilik itu mencari pekerja yang bertugas. "nak guna pc, 2 yerr..". katanya sambil tercungap. Setelah melabuhkan punggung masing-masing ke atas kerusi empuk bertakhtakan habuk micro yang semestinya tidak boleh di lihat dengan mata kasar, Aaie segera mengeluarkan "pendrive"nya. Dan aku pula terpaksa menggunakan internet dan menekan papan kekunci PC dengan menaip perkataan "PTPTN". Di pendekkan cerita, setelah borang yang diperlukan aku di "print", segera kami langkahkan kaki kembali ke DST dan cop pensyarah itu sekali lagi kami minta. Habis semuanya selesai, sekarang tiba masa untuk pegesahan borang di kaunter PTPTN. Ish, ramai yang amat! macam ada "sale" separuh harga saja. Tiba-tiba aku rasa perut aku memainkan lagu keroncong yang pada zahirnya tidak memberi impak untuk aku menari, atau menyanyi tetapi lebih dasyat dari itu.

Aku: "Aaie, dah kol 1.20, jom pegi makan dulu laa".
Aaie: "Aku pon sudah lapar nie. jom laa"

Sedang pelajar lain penat melenguhkan kaki mereka dan menahan lapar kerana tidak mahu tempat beratur mereka di ambil alih, aku dan Aaie pula sedang enak menjamu nasi berlaukkan ayam masak cili api. Huh! pedas amat. Habis air limau ais aku minum. Sambil makan sempat juga berborak dengan Ijat yang menunggu giliran PTPTNnya pada hari Ahad. Memandangkan kami di anggap sebagai "senior" kerana giliran pada hari Sabtu, sedikit sebanyak nasihat telah kami berikan kepadanya. Memang berguna nasihat kami. Dia tak perlu menunggu giliran terlalu lama berbanding aku dan Aaie yang hampir Isyak, baru selesai semuanya. hukhuk..Lepas saja makan, aku dan Aaie terus pergi ke masjid, solat dan rehat sebentar. Apabila jam hampir pukul 3 baru kami bergerak ke DST semula. Adakah bilangan pelajar yang menunggu giliran sudah semakin kurang?? yaaa! semestinya tidak. Jadi agak berbaloilah bagi aku dan Aaie yang datang lambat ini. Sekurang-kurangnya kami tak perlu buat muka anjing tersepit menahan lapar. hahaha.

Dipendekkan lagi cerita ini, (sememang "entry" kali ini amat panjang walaupun di pendekkan masih panjang). Kami terus beratur di kaunter paling hujung sebelah kiri. Nampak gayanya pelajar di sebelah situ macam sikit, tapi kebanyakkannya lelaki pula. Ah, masuk jela!.


Aku: "Ish! pasal barisan ni tak bergerak langsung hah?? Tensionnye aku"
Aaie: " 2la pasal..aku pown tak tahu. apa yang lambat sangat nie"

Dah agak-agak lenguh kakiku berdiri, kali ini beratur pula dengan kerusi-kerusi sekali. Serius! memang letih. Tiba-tiba boleh pula aku terdengan encik PTPTN tue tanya seorang pelajar nie kenapa slip gaji ayah dia tak sama dengan yang dalam borang yang dia dah print tue. Terus aku "check" aku punya. Alamak! aku punya pun tak sama.

Aku: "Aaie, Slip nie kena sama dengan dalam borang ka?"
Aaie: "Aah, kau punya tak sama ka?"
Aku: Alamak! tak samala..macam mana nie.."

Dengan perasaan yang penuh cuak dan hampir nak menangis, aku terus "blank" tak tahu nak buat apa. Lalu, Aaie minta izin pada Azfar supaya bagi aku "check" borang aku dulu. Andainya ada masalah, bolehlah aku cepat-cepat betulkan. Alhamdulillah, semuanya ok sahaja. Aaie pula yang ada masalah. Memandangkan PTPTN ini amat menitik beratkan kekemasan, jadi "double signature" adalah tidak sah sama sekali. Jadi aku dengan baik hati dan mementingkan kawan, ceh! haha..aku pun balik ke kolej Zamrud untuk printkan beberapa helai borang untuk Aaie. Sempat juga aku beli air tin Black Current dalam perjalan kembali ke DST. Memang sedap air tue, siap ada aloevera lagi. Sampai sahaja di DST, aku terus bagi borang yang baru di "print" tue pada Aaie, dan dengan segera terus minum air tin ku dengan lahap sekali. Memang dahaga sangat! sangat yang amat. Sambil-sambil tunggu Aaie, aku pun borak-borak kejap dengan Syamsul dan Rashid yang di mana aku rasakan mata aku hampir nak terlelap saat itu juga. Waa! ngantuknya. Bila Aaie habis hantar borang dia dan semuanya beres, kami pun melangkah pulang ke kolej SMK. Dalam perjalanan, umi pula "call" aku, katanya sudah sampai di depan kolej. Aku amat bersemangat sekali ketika itu, mana tidaknya, malam itu juga aku akan pulang ke Banting!!

ps:- entry nie di post lambat kerana aku mengalami batuk dan demam "since" ahad hingga selasa. Alhamdulillah kesihatanku sudah kembali seperti sedia kala pada hari ini. Cuma batuk sahaja yang masih ada.

xoxo, Masturah Abd

Sunday, July 26, 2009


Pagi semalam,
Aku bangun awal. sebaik kakiku mendarat di atas lantai. Aku segera mengeliat.
Setelah puas, ku lihat muka di cermin sambil membuang tahi mata dan berfikir "aku masih cantik seperti semalam". :))
Kemudian bertafakur sebentar memikirkan apa yang perlu di lakukan seterusnya.
Ok! sudah ingat. Kemas baju-baju yang perlu di hantar pulang ke rumah sebelum UPK membungkusnya ke dalam beg plastik hitam kerana tidak menepati syarat tatadiri. Ini termasuklah seluar pendek dan baby T yang pendek. Terima Kasih Umi keran sudah membelikan aku sepasang baju tidur Hello Kitty yang seluarnya sedikit pendek bila di pakai. Mungkin kerana aku semakin meninggi barangkali. Tidak mengapa, cuma di pakai dalam bilik sahaja. Kalau di bawa kuliah mungkin Abul akan tersenyum kambing sambil membuat muka berlagak dia. Owh, sangat poyo bila di bayangkan.

Seterusnya, baju-baju sudah habis di kemas dan masa untuk membasuh baju yang tidaklah berlambak, cuma berlonggok saja. Kemudian segarkan badan dengan aroma sabun Honey Bee di dalam bilik shower yang "cantik amat". Memang segar lebih-lebih lagi apabila berada di Segamat yang pada hari Khamis lalu kelihatannya seperti mengalami jerebu yang masih di tahap permulaan. Alhamdulillah semuanya biasa sahaja pada keesokkan hari. Sesudah itu, menyiapkan diri dengan berbaju kurung agar tampak manis bila di pandang untuk ke DST. Acara membuat permohonan PTPTN akan bermula pada jam 10am. Tidak ku ketahui pukul berapa ketika itu kerana jam tangan tertinggal sudah di dalam bilik yang aku huni bersama-sama dengan Apiz yang mana ketika aku melangkah keluar, masih nyenyak memeluk bantal bunga-bunga dia. Waah! sungguh tenang dia tidur. Lalu aku aturkan langkah ke DST dengan harapan tiada borang yang tertinggal, manakan nanti senak perutku untuk berpatah balik. Berhenti seketika di Bangunan Sri Bendahara untuk mengambil udara dan kebetulan Ron dan Zee turut serta.

Kakiku melangkah penuh semangat ke DST walaupun perut menjerit-jerit minta di isi bersama-sama Zee, Ron dan Aaie yang datang sedikit lambat dari kami. Mungkin dia mengalami sedikit masalah ketika di dalam perjalanan ke SB. Jam menunjuk waktu masih lagi awal, namun pelajar-pelajar lain turut menunjukkan komintmen yang tinggi. Yang pada dasarnya niat mereka adalah untuk pulang cepat ke kampung halaman. 20 minit sebelum jam 10 kami telah di benarkan masuk. Aku dan Aaie menunggu penuh sabar kedatangan pensyarah ke dalam dewan tidak seperti pelajar lain yang menunggu kedatangan pihak PTPTN. Mengapa kehadiran pensyarah yang kami harapkan?? Ini kerana aku ingin memohon restu beliau agar mendoakan permohonan aku tidak di tolak. Dan pada sesungguhnya aku hanya mahukan cop saksi bagi borang-borangku yang masih putih tanpa cop biru basah yang sungguh besar itu.

Habis borangku di cop, aku tersangkut di hadapan meja pensyarah kerana ramai pelajar yang kurang sabar turut mahu meminta cop pensyarah itu. Mungkin beliau kelihatan seperti Joe Jonas atau pelakon kegemaranku Leonardo DiCaprio atau mungkin Orlando Bloom. Owh, aku amat suka pada Lando kerana dia sangat macho. Itu memang sudah pasti kerana kajianku menunjukkan hampir 60% peminat meminati artis kesukaannya adalah kerana rupa paras yang cantik dan hensem. Begitu juga aku. Berbalik semula ke dalam DST, aku berjaya meloloskan diri dari manusia-manusia yang amatlah ramai lalu ku tujukan kakiku ke salah satu kerusi plastik yang telah di sediakan di sana. Terima Kasih kepada pihak tertentu yang tidak ku kenali kerana sanggup mnyediakan kerusi buat kami, tidak perlulah kami melenguhkan kaki kami dengan berdiri terlalu lama yang di mana aku lihat pada akhirnya ramai yang mengadu mengalami kekejangan kaki kerana terpaksa juga berdiri lama ketika sesi permohanan PTPTN dibuat. Sedang aku mengusha pergerakkan manusia-manusia di dalam DST itu, ketika itu juga aku terlihat dari kejauhan Aaie masih lagi berdiri di hadapan meja pensyarah itu. Adakah ini kerana dia tertarik dengan raut wajah beliau yang pada pemikiran aku, Ayah dua kali ganda lebih kacak. Owh tidak, aku dengan segera melangkah ke destinasi yang bukan tujuanku untuk menanyakan masalah yang di hadapi Aaie di sana yang kebanyakkan orang sukar untuk memahami apa yang di tuturkan dia kerana loghat Sabah yang pekat. Hijrah sangat kejam kerana suka ejek Aaie dengan menggunakan loghat suku kaum Asli di Sarawak. Hijrah, kau memang tak ada bakat cakap Sabah. :)
Sesi dialog bermula,

aku: "lambatnya ko."
Aaie: "Ini, die kate cop nie x boleh pakai" (dgn loghat Sabahnya.)
aku: "yeke? akunye bleh x?"
Aaie: "ntah.Cube kau tanya dia"
aku: "Encik, nie cop saksi saya nie bleh pkai x?"
Encik pensyarah: " nie cop cikgu koko ea? ermmmmm, tak"
aku: "hah??"

Aku dan Aaei saling berpandangan sambil membuat mulut "O"
Owh tuhan apa harus aku lakukan.

To be continue...

xoxo, Masturah Abd

Sunday, July 19, 2009

Activity on Saturday Evening.

What a wonderful evening we have yesterday..
Hahaha..had so much fun lebih-lebih lagi bila turun bukit..
Wrooommm..laju gilew macam bawak moto plak..
Bila nak naik bukit 2 yang xtahan 2..lenguh yang amat..
Teramat amat amat lenguh..
(mentang2 kat segamat, suka plak guna perkataan amat nie) hikssss..
Memang best gilew exercise naik basikal, semua yang tengah jogging 2 tengok saja sambil senyum-senyum.
Ada yang siap kata “laju lagi, laju lagi”. hahaha
But, kena hati-hati gak, kete banyak yang lalu..
Dah 2 bleh bawak slow plak, siap tnya part bpe bla bla bla.
Habis satu uitm kiteowang round then stop at dining room beli 100 plus.
Then, round agi uitm sampai kol 7 sumthing.
Dah abis semua, lepak-lepak jap,agak-agak nak azan Margrib terus naik bilik.
The End.

Lan and Zee semangat gilew bawak bike..
laju jew..haha

Jangan tiru aksi ini! Naik bike sambil ambil pic.
Nanti pic goyang. tq

Benti jap, kaki lenguh.:))

Lan, Mas, Zee and Suz
Tangan zee panjang, sebab 2 dia yg ambik gmbr.


Dah nak terbenam..cantek!!

Rest..brought to you by 100 plus and coca cola! thanks.hahaha

bike kuning!! paling seksa bile naik bukit,
but hebaaaatt bile turun..yeah!

kesian Lan, sampai xbleh nk jalan..haha

xoxo, Masturah Abd.

ps:- Nie entry ke 200.. yeah! :)

Saturday, July 18, 2009

Perjumpaan 'pipipit'. part 2

pegawai-pegawai tertidur agaknya, sebab 2 blom sampai agi.

M,I,Zee and S.hahaha


M and I.

Perjumpaan 'pipipit'

Salam semua..
Kabare?? Harap2 semuanya waras..
Haha..rase-rasenya kerap juga saya meng ‘update’ blog minggu ini..
Adakah kerana saya berasa amat tenang minggu ini,
Atau saya tidak ada kerja yang perlu di lakukan..
Atau saya malas nak buat semua kerja yang lects bagi..
Atau mungkin, minggu ini minggu ke ‘relax’an.
Yeee..memang pown. Assignments tiada pown for this week,
Owh wait a minute!! Keje En. Malik yang ‘History of Algorithm’ dah buat ckit jew..
2 xpe, just copy paste dari internet and then change ayat die. Hehehe
Napela En.Malik nie asyik mintak pasal History jew??
Maybe, history 2 subjek fevret die kat skol dulu. Errrmmm..apa-apa jela.
Panjang tol aku merepek baru nak citer kisah sebenarnya..
Tadi 2 mukadimah jew atau di kenali sebagai intro bagi sesape yang xtau 2..

Ok, perjumpaan ‘PPP’ aka ''pegawai pembangunan pelajar'' 2 pukul 9 tadi and berakhir pada pukul 12 malam.
It suppose to start at 8:45pm, tapi macam biasalaa..janji melayu!
Punyala datang kol 8 sebab di arahkan sebegitu..tapi start sejam kemudian..
Betol kate Lan, baek pegi beli makanan dulu before gi DST. Xdela balik nie lapar.
Tunggu pegawai datang punyala lambat, so apa agi..
Snap pics la nampaknya..haha
Perjumpaan nie senarnya nak bincang pasal kolej kat sector B.
Peraturan etc..ape ntah yang di bebel oleh mereka. Aku cuma set in my mine jew..
nak taip nie, xlaratlaaa..tadi balik siap main lari-lari ngan Lan, 2 yg letih terlebih 2..

Sebelum aku terlupa, sapa yang xtau 2..aku dok sector B (sector baru).
Di mana menempatkan 4 buah kolej iaitu SMK, SAB, Zamrud and Intan.
Di sector A ada 4 lagi kolej perempuan (not so sure) and 2 kolej lelaki iaitu SR and TS.
Jadi kepada kawan-kawan aku di luar sana, klu datang segamat jangan plak cari aku kt TS or SR.
Confirm laa xjumpa..hiksss..
Banyak gakla benda yang di perkatakan tadi, klu x mesti 5 mins dah abis,xdela sampai kol 12. Hahaha..
Tapi aku sangat malas nak tulis sebab anda pasti malas juga nak baca,
So 2 jela aku nak tulis..perjumpaan ari2..mengalahkan PM plak kami nie..
Esok, gotong-royong kolej sector B. Waaaa, aku sangat x suka bangun awal pada weekend.
K la kena tido dah, nnty bangun lambat plak.

ps:- aku nak upload photos, dr 5mins, terus 30mins..gaban lama gilew!!
so, esok jela..nite! silap..morning semua.

xoxo, Masturah Abd

Thursday, July 16, 2009

Hari yang x berapa nak malang.

Petang tadi hampir aje aku nak menitiskan air mata..
Ini semua gara-gara akak komander "Kesatria" yang cakap x serupa bikin 2..
Last week cakap lain, arinie sesedap je nak hukum..
Habis aku kena ketuk ketampi 5 kali..
Bunyi macam biasa saja, tapi klu anda sendiri x bersalah..
Layakkah anda di hukum?? Sabar2..

"Andai masa boleh di undur, pasti aku di pihak yang benar"

Thanks God because send Tuan Commander to us.
He's the one who teach us everything about "kawad"
He's damn funny with his serious face..
Serious ke?? Act, nope..his face also funny laa.
Like one of Malaysian actors, but don't remember the actor's name.
But if I show the actor's photo, i am sure people out there can recognise him.
With his cute tummy and smiles. I admired Tuan Commander.
Hahaha..Just kidding.

Tomorrow we only have MAT 222 class, 10am - 11.50am.
Then, we will going to library on the afternoon (zuhur) for study group with the boys.
Going to Kolej Intan to take room's key.
What else?? Erm, that's all perhaps.

xoxo, Masturah Abd.

Monday, July 13, 2009

'Gig' at Intan.

We supposed to have a BELL class for the third time just now,
But our lect still not showing his/her face in front of us..
meaning, didn't come.
So, we (Anis and I) decided to go back to my college, SMK (SiManja Kini) for helping Anis doing her works in blogging.
A blog that was asking by en.Malik since last week with the title, History of Computer.
But I still didn't understand, why my classmate especially boys still doing nothing.
I so wonder why??
he actually gave that task last week and they actually had a long time to do his task..
Bukannya copy paste student girls punya idea..
Ahh! that's not my problem..the most important thing is i've done mine!! yeahhh..

Dalam sibuk2 tengah wat blog 2, ade kawan plak ajak gi library,
Tapi xbleh nak pegi coz kol 9 pm nak pegi tengok 'gig' kat kolej Intan.
hahaha..bezla jugak performance diowang..
Yang group pompuannye aku xingat plak name..yg laki group name Khalifah.
Dah agak2 kol 10 lebih, 'gig' 2 pown berakhir..aku pown dah lapar tyme 2, terus jew pegi gerai burger yang berhampiran..
tapi manusia yang jual burger 2 betul2 wat kiteowang panas..blom agi kol 11 dah nak tutup gerai..
Huhh,kebulur jela malam nie..cume dapat beli 2 sosej dengan sos black paper nye yang bagi aku memang pahit gilew! eeuuww..
Pas2 terus balik bilik and baru jew kejap tadi ade meeting for wing 2B.
Esok kami budak-budak part 1 memang bz rasenye..ade yang pilih2 persatuan and kelab 2,
ape ea die panggil, mpkp?? ye kot..blueh!!aku pown lupe..
Wednesday, we have meeting with the MPP kat DST, if I not mistaken..
semuanya aku x sure coz akak wing cap, kak emma cakap laju sangat..

k la that's all for today..
Salam and nite everybody..
xoxo, Masturah Abd.

Bawah nie semua gambar mase tengah tengok 'gig' 2..
Semuanya gelap kerana my hp xde disediakan 'flash' apabila setiap kali gambar diambil..
Mungkin harganya mahal kerana ada 3G.
Tapi x guna gak, coz di sini langsung xde line 3G.
Jadi,kesimpulannya, hp Nokia 3100 pun ok gak!!

Saya tertanya2 kenapa gambar 'artis' tidak di ambil yer??